Neden Doğal Kozmetik Ürünlerini Tercih Etmeliyiz?

Neden Doğal Kozmetik Ürünlerini Tercih Etmeliyiz?

 

1. Çevre İçin Daha İyiler
Basitçe söylemek gerekirse: doğal cilt bakım ürünleri, sentetik cilt bakım ürünlerinden daha çevre için daha iyidir. Bunun nedenleri çoktur.

Her şeyden önce, sentetik kimyasallar, temas ettikleri hayvanlara ve bitkilere zarar verme potansiyeline sahiptir. Sentetik bir üründen gelen sentetik kimyasallar toprağa sızarsa, çevredeki ekosistemler üzerinde korkunç sonuçlar doğurabilir.

İkinci olarak, geleneksel cilt bakım ürünlerinin üretimiyle ilgili süreçler çevre üzerinde büyük bir stres yaratmaktadır. Bunun nedeni, belirli bileşenlerin (alüminyum, kurşun vb.) çıkarılmasının madencilik gerektirmesidir. Madencilik, büyük miktarda kirlilik üretir ve sonuçta çevre üzerinde genel olarak olumsuz bir karbon ayak izi bırakır.

Doğal cilt bakım ürünleri, bu tür bileşenlerin kullanımından kaçınır ve bu nedenle madenciliği gerektirmez. Ve sadece doğal maddeler kullandıkları için çevredeki bitki ve hayvanlara zarar vermezler.

2. Daha Güvenlidirler
Sentetik cilt bakım ürünleri ile karşılaştırıldığında, doğal cilt bakım ürünleri çok daha güvenlidir. Bunun nedeni, doğal ürünlerde bulunan bileşenlerin sentetik ürünlerde bulunanlardan çok daha güvenli olmasıdır.

Bakın, cilde bir losyon sürüldüğünde, içindeki maddeler yavaş yavaş kan dolaşımına karışır. Oradan, vücudun birçok süreci üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptirler.

Malzemeler faydalıysa, faydalı etkileri olacaktır. Öte yandan, zararlı iseler, vücut üzerinde olumsuz etkileri olacaktır.

Bu nedenle, sentetik yerine doğal bir cilt bakım ürünü kullanarak, esasen tüm olumsuz sağlık etkilerinden kaçınmış olursunuz. Bu, kendinizi daha iyi hissetmenize ve daha iyi görünmenize neden olacaktır.

 

 

 

3. Üretimleri Hayvanlara Zarar Vermez
Kaç tane cilt bakım ürünü üreticisinin ürünlerini hayvanlar üzerinde test ettiğini görünce şok olabilirsiniz. Sektördeki büyük isimlerin birçoğu, test edilen hayvanlara bariz zarar verecek şekilde bunu yapmaya devam ediyor.

Etiketler: doğal-kozmetik
Mart 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı